Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaanIk zal je rust gevenMijn God, waarom hebt U mij verlaten?Ik weet: mijn Redder leeftWees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig isUw liefde is meer dan het levenIk zal je een wit steentje gevenIk droeg je vanaf je prilste bestaanGeven maakt gelukkiger dan ontvangenVader, mijn leven is in uw handenDoe wat je hart je zegt ...Ik ben in nood,luister naar mij!Stof ben je, tot stof keer je terug ...

‘ Vader, mijn leven is in uw handen ’

afscheid na euthanasie

Afscheid na euthanasie.

Biddend afscheid nemen … nr. 9.

Voor christenen is afscheid nemen na euthanasie niet evident. Daarom is het belangrijk de nabestaanden te helpen om – ondanks alles – zinvol en christelijk geïnspireerd afscheid te nemen. Met dit boekje willen wij een helpende hand reiken. Zeker geen veroordeling, want wie zijn wij om dat te doen, maar wel begripvol zoals Jezus schrijvend in het zand.

Wie euthanasie vraagt, verlangt naar verlossing van het kwade dat hem/haar treft. Bidden we niet in het Onzevader ’Verlos ons van het kwade´?

Als Bijbellezingen kozen we voor een fragment uit de Eerste brief van Johannes ’God is groter dan ons hart, Hij weet alles´ en de laatste woorden van Jezus op het kruis ’Vader, mijn leven is in uw handen´ uit het Lucasevangelie.

Bestellen kan via het bestelformulier.