Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaanIk zal je rust gevenMijn God, waarom hebt U mij verlaten?Ik weet: mijn Redder leeftWees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig isUw liefde is meer dan het levenIk zal je een wit steentje gevenIk droeg je vanaf je prilste bestaanGeven maakt gelukkiger dan ontvangenVader, mijn leven is in uw handenDoe wat je hart je zegt ...Ik ben in nood,luister naar mij!Stof ben je, tot stof keer je terug ...

‘ Ik zal je een wit steentje geven ’

afscheid jongere

Afscheid van een jongere
Biddend afscheid nemen … nr. 6.

Voor ouders is een kind verliezen het ergste wat bestaat. Normaal is het omgekeerd. Er ontstaat een leegte die niet meer gevuld kan worden. Het vraagt ontzettend veel om verder te leven en nieuw perspectief te vinden.

Afscheid nemen van een jongere is zo onwezenlijk en bijna ondraaglijk voor de naaste familie, alsook voor vrienden die een leeftijdsgenoot verliezen.

Als Bijbellezing werd gekozen voor een fragment uit het boek van de Openbaring waarin vooral wordt uitgedrukt dat de dood niet het laatste woord is dat over een mens te zeggen valt, maar wel de heerlijkheid van God.

Er wordt een beeld geschetst van een nieuwe stad waarin al het goede zal samenvloeien en weerhouden wordt. Daar krijgt de mens een witte steen waarin een nieuwe naam gegrift staat.

Bestellen kan via het bestelformulier.