Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaanIk zal je rust gevenMijn God, waarom hebt U mij verlaten?Ik weet: mijn Redder leeftWees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig isUw liefde is meer dan het levenIk zal je een wit steentje gevenIk droeg je vanaf je prilste bestaanGeven maakt gelukkiger dan ontvangenVader, mijn leven is in uw handenDoe wat je hart je zegt ...Ik ben in nood,luister naar mij!Stof ben je, tot stof keer je terug ...

‘ Doe wat je hart je zegt ’

afscheid na een goed en gelukkig leven

Afscheid na een goed en gelukkig leven.

Biddend afscheid nemen … nr. 10.

Dit tiende deel sluit nauw aan bij het eerste van de reeks: ’Afscheid op gezegende leeftijd´. Maar er is een duidelijk verschil: in het eerste ligt de klemtoon op de hoge leeftijd, onafgezien van wat het leven gebracht heeft. Nu ligt de nadruk op een voldragen en gelukkig leven. We denken aan een mens die vele kansen had om voluit te leven: veel gekregen en ook veel gegeven.

Qua Bijbellezing gaan we te rade bij Prediker. Hij is een wijze man uit het Oude Verbond die ons veel kan leren. Hij benadrukt dat God alles wat een mens gedaan heeft – het zichtbare en verborgene – zal beoordelen: zowel het goede als het slechte.

Bestellen kan via het bestelformulier.