Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be

Nieuwe Mariaviering:

Maria, grenzeloos vertrouwen

Viering en cd met nieuwe melodie op het Weesgegroet

Dit is een concreet uitgewerkte eucharistieviering met als rode draad vertrouwen. Voor het evangelie werden zes Bijbelfragmenten waarin Maria ter sprake komt, verzameld en geduid. Ze besparen de voorganger een extra homilie. In de eerste lezing wordt ruime aandacht gegeven aan de betekenis van het Weesgegroet.

Dit is één van de ontelbare Mariavieringen, maar wel concreet en origineel uitgeschreven en aangevuld met suggesties voor liederen en muziek. Er is ook een extraatje: achteraan vind je de cd en partituur van een nieuwe melodie op het Weesgegroet. Als jij er iets mee kan doen, is ons doel bereikt.

Aan te vragen (€ 6) via bestelformulier. Schriftelijk of telefonisch kan ook.
Bestellen kan via: bestelformulier

Maria, grenzeloos vertrouwen

Artikel van Jan Frans Lindemans

Hoe komt het dat rond de figuur van Maria zo een devotie is ontstaan? In de Bijbel vinden we slechts zes fragmenten waarin Maria ter sprake komt. Als we deze aandachtig lezen, vinden we het antwoord op de vraag. Uit deze fragmenten blijkt niet alleen dat Maria een sterke vrouw was, maar vooral hoe groot en hoe grenzeloos haar vertrouwen was in haar zoon en in haar lotsbestemming. Dit onvoorwaardelijk vertrouwen is voor ons een ver ideaal, zeker in deze tijden van collectieve angst.

Dit is zowat de rode draad doorheen het artikel (A4 11 blz.) dat Jan Frans Lindemans heeft geschreven en je kan het gratis aanvragen via bestelformulier op onze website.

bestelformulier

Nieuwe Mariaviering

Nieuwe Mariaviering
Maria, een bijzondere vrouw

Maria is iemand als jij en ik, iemand met dromen en verlangens. Zij kende vreugdevolle momenten in haar leven, maar ook ontgoocheling en pijn. Zij is op haar manier een bijzondere vrouw.

Onder dit thema is zopas een uitgewerkte Mariaviering (eucharistie) verschenen. Er werd in deze viering gekozen voor Bijbelfragmenten die haar tot leven brengen en waardoor we een duidelijk zicht krijgen op wie Maria was, is en blijft
(4 euro - 20 blz. A5-formaat).

 

bestelformulier